بررسی جتا وی اس ۷ وارداتی ماموت خودرو
چینی آلمانی تبار! منتشر شده در ۱۹ مهر ۱۴۰۲ ساعت ۱۶:۰۰
بررسی جتا وی اس ۷

در این مقاله به سراغ کراس اوور جتا VS7 به عنوان یکی از محصولات وارداتی ماموت خودرو رفته‌ایم و یک بررسی کامل از این خودرو را ارائه کردیم.

به گزارش خودروم، کراس‌اوور جتا وی اس ۷ یکی دیگر از محصولات وارداتی و جدید بازار ایران است. عرضه این خودرو در زمان نگارش این متن در سامانه یکپارچه فروش خودروهای وارداتی آغاز شده و بزودی شاهد تردد جتا VS7 ماموت خودرو در جاده‌ها و خیابان‌های کشور هستیم. محصولی که قلب آلمانی آن با مورد توجه قرار دارد و احتمالاً موفقیت زیادی برای ماموت خودرو به ارمغان می‌آورد. پس همه چیز برای نگارش مقاله‌ای با عنوان بررسی جتا وی اس ۷ وارداتی (Jetta VS7) ماموت خودرو فراهم بوده و در ادامه چند و چون این خودرو را برای شما شرح می‌دهیم.

جتا وی اس ۷

البته قبل از هر چیز بهتر می‌دانیم که شما را کمی بیشتر با برند Jetta آشنا کنیم. گروه خودروسازی فاو چین و فولکس واگن از سال‌ها قبل با یکدیگر همکاری دارند و اوج این مشارکت را می‌توان در تولید محصول محبوب چینی‌ها یعنی سدان فولکس واگن جتا دید. همین محبوبیت باعث می‌شود که چینی‌ها پیشنهاد تأسیس برندی به نام مشترک برای تولید محصولات از گروه فولکس واگن را مطرح کنند. گروه فولکس واگن هم از این پیشنهاد به شدت ابراز رضایت کرد و بالاخره فاو و فولکس واگن در فوریه سال ۱۹۹۱ میلادی برند جتا را به مرکزیت چانگچون تأسیس کردند.

جتا VS7

در ابتدا عنوان شد که سهم فولکس واگن از این برند ۳۰ درصد است. اما برخی منابع چینی سهم فولکس واگن و آئودی به عنوان زیر مجموعه گروه فولکس در جتا را ۱۰ درصد ذکر می‌کنند. در هر حال همکاری فاو با آئودی و فولکس به منظور مونتاژ محصولات تراز اول آنها برای بازار چین، سهم کم آنها در جتا را توجیه می‌کند. کارخانه جتا در سال ۲۰۰۷ در چنگدو تولید را با مونتاژ سدان جتا فولکس آغاز کرد. بعدها گلف GTI هم بر روی خط تولید آن رفت و امروزه ID.4 کراس، تیگوان و حتی A4 آئودی و… هم توسط آن مونتاژ می‌شود. سرانجام نیز در سال ۲۰۱۹ جتا رسماً به عنوان برندی مستقل، برخی از خودروهای فولکس واگن را با لوگو و نام خود از جمله جتا وی اس ۷ وارد بازار چین کرد و این روند تاکنون ادامه دارد.

ابعاد و اوزان جتا VS7

جتا VS7

مطابق روال همیشگی سایت خودروم، در ابتدای بررسی جتا وی اس ۷ وارداتی ماموت خودرو نگاهی به ابعاد و اوزان آن می‌اندازیم. این خودرو در طول، عرض و ارتفاع به ترتیب ۴,۶۲۴، ۱,۸۴۱ و ۱,۶۲۴ میلی‌متر اندازه دارد. فاصله بین دو محور آن نیز ۲,۷۳۰ میلی‌متر است. همچنین منابع معتبر فواصل عرضی میان چرخ‌های جلو و عقب به ترتیب ۱,۵۷۲ و ۱,۵۴۴ میلی‌متر عنوان می‌کنند. این کراس اوور پنج نفره در جلو و عقب زاویه ورود و خروجی معادل با ۲۰ و ۱۹ درجه دارد. گنجایش باک سوخت ۵۱ لیتر است. صندوق عقب به شکل استاندارد ۵۴۸ لیتر فضا برای قرار دادن بار در اختیار مالکان قرار می‌دهد. وزن خالص این خودرو بسته به تنوع آپشن‌ها ۱,۳۹۰ یا ۱,۴۲۵ کیلوگرم است. اما این میزان به شکل ناخالص ۱۸۵۰ یا ۱۸۵۰ کیلوگرم خواهد بود.

طراحی بدنه جتا وی اس ۷

جتا وی اس ۷

حالا در مقاله بررسی جتا وی اس ۷ ماموت خودرو نوبت به نقد طراحی این خودرو می‌رسد. با نگاهی کلی به بدنه، می‌توان به خوبی درک نمود که ما با یک فولکس واگن؛ اما با چهره‌ای متفاوت روبرو هستیم. در واقع چینی‌ها ساختار تیگوان نسل قدیم را تغییر می‌دهند و در نهایت آنها به خودرویی همچون جتا VS۷ رسیده‌اند. جلوپنرجه شش ضلعی با تزئینات ماترسی ظاهر کلی خودرو را منحصر به فرد می‌کند. در کناره‌ها خط شخصیتی صاف و عضلانی جلب توجه خواهد نمود. گرافیک Y شکل چراغ‌های عقب نیز بسیار زیبا است.  بکارگیری تزئیناتی X مانند بر روی سپر جلو جالب توجه بوده و در عقب نیز باز هم از تزئینی مشابه برای مه‌شکن و شبرنگ‌های متصل استفاده کرده‌اند. در مجموع کاپوت عضلانی، گلگیرهای بزرگ، فرو رفتگی درها و… همگی زیبا بوده و با خودرویی متمایز نسبت به سایر چینی‌ها روبرو هستیم.

طراحی داخل جتا VS۷

داشبورد جتا وی اس ۷

بررسی جتا وی اس ۷  نشان می‌دهد که این خودرو در بخش طراحی داخلی از الگوهای فولکس واگن پیروی می‌کند. کمپانی فولکس واگن به طراحی کابین‌های ارگونومیک و دسترسی‌پذیری بالای اجزاء درونی خودرو برای سرنشینان شهره است. پس جتا VS7 نیز با وجود چینی بودن از این قائده مستثنی نبوده و ما با کابینی ساده و در این حال دوست داشتنی مواجه هستیم. فرمانی سه پره و دی کات مانند، استفاده از پلاستیک نرم و خشک در نقاط مختلف کابین، جلو آمپر دیجیتالی، نمایشگر لمسی متمایل به سمت راننده، بکارگیری تزئیناتی برق در میانه داشبورد، تزئینات چرمی و پیانویی، فضاهای مختلف ذخیره‌سازی اشیاء، سانروف پانورامیک، فضای مناسب سرنشینان ردیف عقب و… از ویژگی‌های این خودرو هستند.

مشخصات فنی جتا وی اس ۷ ماموت خودرو

بررسی جتا وی اس ۷ نشان می‌دهد که فاو و فولکس واگن برای ساخت آن از پلتفرم MQB سری ۲ استفاده کرده‌اند. نسخه ۲۰۲۳ جتا VS7 از موتوری با کد EA211 فولکس واگن با حجم ۱,۴ لیتر توربوشارژ و استاندارد آلایندگی یورو ۶ بهره می‌برد. پیشرانه مزبور از تکنولوژی D-VVT و اینتر کولر هوا به آب بهره برده و ۱۵۰ اسب بخار قدرت به همراه ۲۵۰ نیوتن‌متر گشتاور دارد. انتقال نیرو در نسخه اتوماتیک (همراه با تیپ ترونیک) توسط گیربکسی ۶ سرعته به محور جلو انجام می‌شود و در نمونه دستی نیز شاهد بکارگیری جعبه‌دنده‌ای ۵ سرعته هستیم. شتاب صفر تا ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت این خودرو در نمونه اتوماتیک بنابر اعلام برند جتا حدود ۱۰,۲ ثانیه خواهد بود. این رقم در نمونه دستی ۹,۸ ثانیه است.

حداکثر سرعت نیز ۱۷۵ کیلومتر بر ساعت خواهد بود. همچنین میزان مصرف سوخت ترکیبی به ازای پیمایش ۱۰۰ کیلومتر مسافت در نمونه اتوماتیک و دستی به ترتیب ۷,۱ و ۶,۶ لیتر اعلام می‌شود. تعلیق جلو و عقب به ترتیب از نوع مک فرسون و مالتی لینک بوده و فرمان برقی آن قابلیت تنظیم در دو جهت را دارد. البته باید بدانید که قدرت نسخه ۲۰۲۲ معادل با ۱۴۸ اسب بخار بوده و شتاب صفر تا ۱۰۰ کیلومتر به همراه میزان مصرف سوخت آن به ترتیب ۹,۷ و ۷,۳ لیتر است.

برندجتا
کشور سازندهچین
محصول مشترکفاو و فولکس واگن
حجم موتور۱,۴ لیتر
تعداد سیلندر و سوپاپ۴ و ۱۶
قدرت۱۵۰ اسب بخار در نمونه ۲۰۲۳
۱۴۸ اسب بخار در نمونه ۲۰۲۲
گشتاور۲۵۰ نیوتن‌متر
فناوری موتورD-VVT
گیربکس۶ سرعته اتوماتیک به همراه تیپ ترونیک
۵ سرعته دستی
استاندارد آلایندگی یورو ۶
حداکثر سرعت۱۷۵ کیلومتر
طول، عرض و ارتفاع۴,۶۲۴، ۱,۸۴۱ و ۱,۶۲۴ میلی‌متر
فاصله بین دو محور۲,۷۳۰ میلی‌متر
تعلیق جلو و عقبمک فرسون، مولتی لینک
رینگ۱۸ اینچی آلومینیومی
حجم باک۵۱ لیتر
حجم صندوق عقب۵۴۸ لیتر

امکانات و ایمنی

جتا VS7

جتا وی اس ۷ وارداتی ماموت خودرو دارای کیسه هوای راننده و سرنشین جلو، دوربین ۳۶۰ درجه، سنسور عقب، سامانه پایش فشار باد لاستیک‌ها، چراغ‌های LED جلو، تهویه مطبوع اتوماتیک دوگانه همراه با پنل لمسی، گرمن صندلی‌های جلو، شش بلندگو، نمایشگر ۱۰ اینچی، سنسور پارک جلو، سنسور باران، صندلی راننده با تنظیمات ۵ جهت برقی، ترمز پارک برقی، اتوهولد، شارژ بی‌سیم تلفن همراه، استارت دکمه‌ای، کروز کنترل تطبیقی، کنترل پایداری، رینگ آلومینیومی ۱۸ اینچی، ایزوفیکس و… بهره می‌برد. بنابراین کراس اوور جتا VS7 از نظر امکانات خودرویی هم تراز با کی ام سی X5، تیگو ۷ پرو و نمونه پنج نفره فیدلیتی پرایم است.

نتیجه‌گیری درباره جتا VS۷

جتا وی اس ۷

به گفته کاربران چینی حس و حال رانندگی با جتا VS7 شبیه به محصولات فولکس واگن بوده و این موضوع از نقاط قوت این خودرو است. اما هرگز نباید انتظار شتاب‌گیری، رانندگی اسپرت و خشن از این خودرو داشته باشید. به بیانی دیگر جتا وی اس ۷ ماموت خودرو، یک اتومبیل خانوادگی مناسب برای سفرهای درون و برون شهری است. از طرفی کیفیت متریال داخلی کاملاً معمولی بوده و شاهد نفوذ مقدار زیادی صدا به داخل کابین هستیم. رقبای این خودرو در بازار ایران نیز با توجه به مشخصات فنی، همگی چینی هستند. اما کیفیت مونتاژ بهتر و برخورداری از پلتفرم و موتور فولکس واگن از جمله نکات مثبت این خودرو بوده و همین عوامل نیز میان جتا VS7 با سایر رقبای این خودرو فاصله ایجاد می‌کند.

امکانات جتا وی اس 7 چیست؟

سنسور پارک جلو، سنسور باران، صندلی راننده با تنظیمات ۵ جهت برقی، ترمز پارک برقی، اتوهولد، شارژ بی‌سیم تلفن همراه، استارت دکمه‌ای، کروز کنترل تطبیقی،دوربین ۳۶۰ درجه، سنسور عقب، سامانه پایش فشار باد لاستیک‌ها و… از جمله امکانات جتا VS7 ماموت خودرو هستند.

مشخصات فنی جتا VS7 ماموت خودرو چیست؟

جتا VS7 ماموت خودرو از موتوری با کد EA211 فولکس واگن با حجم ۱,۴ لیتر و استاندارد آلایندگی یورو ۶ بهره می‌برد. پیشرانه مزبور از تکنولوژی D-VVT بهره برده و ۱۵۰ اسب بخار قدرت به همراه ۲۵۰ نیوتن‌متر گشتاور دارد. انتقال نیرو در نسخه اتوماتیک (همراه با تیپ ترونیک) توسط گیربکسی ۶ سرعته به محور جلو انجام می‌شود. نمونه ۲۰۲۲ این خودرو ۱۴۸ اسب بخار قدرت دارد.

ثبت دیدگاه

لطفا جهت پاسخ دهی به دیدگاه خود از زبان فارسی استفاده نمایید.