همه چیز درباره دوربین 360 درجه خودرو
چشم پرنده منتشر شده در ۱۳ شهریور ۱۴۰۲ ساعت ۱۷:۴۶
دوربین 360 درجه خودرو

در این محتوا شما را با دوربین 360 درجه خودرو یا دوربین پانوراما آشنا می‌کنیم و نحوه عملکرد آن را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

به گزارش خودروم، در بین تمام آپشن‌های مرتبط به یک اتومبیل، دوربین 360 درجه خودرو را باید یکی از کاربردی‌ترین امکانات در خوردوهای امروزی دانست. آپشنی‌که تا همین چند سال پیش به عنوان یک امکان نیمه لوکس عرضه می‌شد و بسیاری از خودروسازان آن را ابزاری برای تبلیغات و بازاریابی بهتر محصولات خود قرار می‌داند. اما امروزه تقریباً اکثر خودروهای جدید جهان در نمونه‌های فول آپشن از دوربین پانوراما خودرو برخوردار هستند. اما به راستی دوربین 360 درجه چیست و نحوه عملکرد چگونه است؟

مقدمه‌ای درباره دوربین 360 درجه خودرو

با تکامل فناوری‌های خودرو، بکارگیری سیستم‌های کمک رانندگی پیشرفته یا ADAS مورد توجه خودروسازان قرار گرفته است. مجموعه‌ای از ابزارهای الکترونیکی که قابلیت نظارت بر عملکردهای مختلف خودرو را داشته و از پیچیدگی فراوانی برخوردار هستند. در واقع ADAS با قابلیت‌هایی نظیر جلوگیری از برخورد با عابر پیاده، تشخیص علائم راهنمایی و رانندگی، هشدار خروج از خط، تشخیص نقاط کور و… موجبات تجربه یک رانندگی ایمن را فراهم می‌کند. در این میان یکی از کاربردی‌ترین قسمت‌های مجموعه نرم‌افزاری و سخت‌افزاری ADAS را باید دوربین 360 درجه یا پانوراما خودرو دانست. آپشنی که با بکارگیری تکنولوژی شما را به یک راننده حرفه‌ای تبدیل می‌کند و پارک نمودن خودرو را آسان تر خواهد کرد.

دوربین 360 درجه خودرو چیست؟

دوربین 360 درجه خودرو را با نام دوربین دید پرنده یا دوربین پانوراما خودرو هم می‌شناسند. این آپشن شامل مجموعه‌ای از قطعات بوده که با همکاری یکدیگر دیدی کامل نسبت به محیط اطراف خودرو فراهم می‌کند. تصاویر ارسالی مستقیماً از طریق نمایشگر موجود بر روی داشبورد و معمولاً از طریق سیستم اطلاعات و سرگرمی پخش می‌شوند.

دوربین 360 درجه خودرو

دوربین پانوراما خودرو با بکارگیری نرم‌افزاری خاص و ترکیب تصاویر، محیط اطراف خودرو را به گونه‌ای نمایش خواهد داد که گویی یک پهباد مستقیماً از بالا فیلمبرداری می‌کند. نمایشگر نیز برای نمایش تمام جهات به بخش‌های مختلفی تقسیم میشود و ما نمای کامل عقب، جلو، کنار و بالای خودرو را می‌بینیم. به این ترتیب راننده با سهولت بیشتری قادر به هدایت وسیله نقلیه برای پارک و جلوگیری از تماس بدنه آن با اجسام است. چیزی که برای برخی‌ها مانند جادو خواهد بود. اما چیزی جز چند حسگر و پردازشگر تصویر در پشت پرده وجود ندارند.

معرفی اجزاء دوربین 360 درجه ماشین

به زبان ساده سیستم دوربین 370 درجه ماشین، با کمک مجموعه‌ای از نرم‌افزارها و سخت‌افزارهای مرتبط به یکدیگر فعالیت می‌کند. مجموع اطلاعات پس از پردازش بر روی صفحه نمایش خودرو پخش خواهد شد. در این مسیر از دوربین‌های پانوراما(4 یا 6 عدد و بیشتر!) با لنزهای زاویه باز در پانل بدنه خودرو استفاده می‌شود. این دوربین‌ها در جلوپنجره، زیر آینه‌های جانبی و عقب خودرو قرار دارند.

دوربین 360 درجه خودرو

حسگرهای مجاورتی نیز به ارزیابی فاصله اشیاء با خودرو کمک خواهند کرد. این سنسورهای اولتراسونیک یا الکترومغناطیسی سیگنال‌هایی را به اجسام فرستاده و با محاسبه زمان برگشت آنها فاصله واقعی بین خودرو و جسم را تخمین می‌زنند. نرم افزاری هم تمام اطلاعات را پردازش نموده و داده‌های مرتبط به تصاویر و فواصل را در کنار یکدیگر قرار می‌دهد. سپس خروجی نهایی بر روی مانیتور بخش خواهد شد.

تصاویر چگونه پردازش و ترکیب می‌شوند؟

تراز هدنسی، فتومتریک و سنتز از جمله الگوریتم‌های مورد استفاده برای ترکیب تصاویر دوربین 360 درجه ماشین هستند. فرآیند تراز هندسی شامل تصحیح اعوجاج لنز و تبدیل پرسپکتیو می‌شود. تراز فتومتریک هم روشنایی و رنگ‌ دوربین‌ها را مطابقت می‌دهد. سنتز نیز تصاویر را به یکدیگر می‌دوزد.

فرآیند دوخت تصاویر در دوربین 360 درجه

برای درک فرآیند دوخت تصاویر بهتر می‌دانیم که توضیحات بیشتری در این رابطه ارائه دهیم. در مرحله نخست سیستم نقاط کلیدی و مشترک تصاویر را تشخیص می‌دهد. سپس کمی آنها را تغییر می‌دهد تا با یکدیگر مطابقت داشته باشند. برای این کار از تکنیک‌هایی مانند هموگرافی و… استفاده خواهد شد. سپس تصاویر پردازشی و نقاط اشتراک نهایی با بهترین وضوح ممکن ترکیب می‌شوند. ضمن اینکه طراحان زمان زیادی را صرف شبیه‌سازی مدل‌های CAD خودرو می‌کنند تا میدان دید و مناطق کور را از زوایای مختلف تجزیه و تحلیل کند. این فعالیت در چندین نوبت انجام می‌شود.

دوربین 360 درجه خودرو

البته باید به فرآیند کالیبراسیون دوربین نیز توجه نمود. هیچ کدام از دو دروبین مبتنی بر سیستم 360 درجه خروجی مشابهی ندارد. حتی اگر مکان نصب دو دوربین دقیقاض یک نقطه باشد. بنابراین تصاویر با یکدیگر متفاوت هستند. محل قرارگیری نزها، کثیفی آنها، حرارت و… عوامل تأثیرگذار بر روی کیفیت تصاویر دوربین هستند. بنابراین کالیبراسیون دوربین‌ها عملی بسیار مهم و ضروری است. در صورت عدم انجام این مورد، تصاویر خروجی تراز نخواهند بود و رنگ‌ها معیوب هستند. بنابراین باید کالیبراسیون درونی و بیرونی دوربین‌ها را مورد توجه قرار داد.

نتیجه گیری

امروزه محل قرارگیری دوربین‌ها بیش از پیش اهمیت دارد. همچنین کیفیت تصاویر دوربین‌ها و نمایشگر خودرو نیز مورد توجه قرار می‌گیرد. به گونه‌ای که در خودروهای لوکس و مدرن امروزی از دوربین‌های HD، فول HD یا 4K همراه با نمایشگرهایی با وضوح بسیار بالا استفاده می‌شود. دوربین 360 درجه بخشی جدایی ناپذیر از وسایل نقلیه خودران بوده و به طور چشمگیری در حال گسترش است. اما حالا اکثر خودروهای جهان با تبعیت از استانداردهای روز جهانی و بکارگیری ADAS از این آپشن استفاده می‌کنند.

ثبت دیدگاه

لطفا جهت پاسخ دهی به دیدگاه خود از زبان فارسی استفاده نمایید.