ترمز دستی برقی یا ترمز پارک برقی EPB
آپشنی مفید منتشر شده در ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ ساعت ۱۶:۴۱
ترمز دستی برقی

امروزه در اکثر خودروهای جدید و مدرن از EPB یا ترمز دستی برقی استفاده می‌شود. اما به نظر شما ترمز پارک برقی چونگه کار می‌کند.

به گزارش خودروم، ترمز دستی برقی یا ترمز پارک برقی EPB نوع پیشرفته ترمز دستی یا ترمز پارک معمول است. گاهی مردم این سیستم را به عنوان ترمز دستی الکتریکی هم می‌شناسند. از نظر فنی این سامانه بخشی فرعی از سیستم پیشرفته‌تر مرتبط به ترمز سیمی است.

وظیفه اصلی ترمزهای دستی جلوگیری از حرکت وسیله نقلیه هنگام پارک خودرو است. علاوه بر این از ترمزهای مزبور برای جلوگیری از حرکت رو به عقب خودرو در سراشیبی استفاده می‌شود. در واقع ترمز دستی الکتریکی نقشی اساسی در خودروها دارد. معمولا ترمزهای دستی فقط روی چرخ‌های عقب خودرو کار می‌کنند. همچنین متنی درباره دلایل و تعمیر خرابی ترمز دستی برقی یا EPB آماده کرده‌ایم

ترمز دستی برقی یا ترمز پارک برقی EPB چگونه کار می‌کند؟

ترمز دستی معمولی با کابل به اهرم ترمز دستی و کفشک‌های ترمز متصل است. وقتی راننده اهرم آن را بکشد؛ کابل نیز کشیده خواهد شد. در همین حال کفشک یا لنت ترمز روی درام ترمز یا دیسک قرار می‌گیرد. این اتفاق مانع حرکت بیشتر خودرو خواهد شد.

ترمز پارک برقی

اما در ترمز دستی الکتریکی یا ترمز پارک برقی EPB هیچ کابلی وجود ندارد. به جای کابل در این سامانه از ماژول ترمز الکترونیکی، یک محرک یا موتور الکتریکی و کلید برقی موجود در کابین استفاده می‌شود.

ترمز دستی برقی EPB
نمودار ترمز پارک برقی EPB

با فشار دکمه ترمز دستی الکتریکی یک فرمان برای ماژول ترمز الکترونیکی ارسال می‌شود. سپس فرمانی به موتورهای الکتریکی روی کالیپرهای ترمز ارسال خواهد شد. به این ترتیب فشار از روی دیسک برداشته می‌شود. البته در برخی خودروها با فشار پدال گاز ترمز پارک EPB به شکل خودکار غیرفعال می‌شود. همچنین با خاموش کردن خودرو ترمز پارک هم به شکل اتوماتیک فعال می‌شود. سامانه اتوهلد نیز نوع پیشرفته‌تری از ترمز دستی برقی است.

مزایا و معایب

به دلیل بکارگیری قطعات الکترونیکی این سامانه تقریباً آنی و بسیار کارآمد است. همچنین عدم وجود اتصال مکانیکی باعث افزایش اطمینان از ترمزها می‌شود. زمان پاسخگویی سریع و کمک به کنترل وسیله نقلیه در سراشیبی از جمله دیگر مزایای ترمز پارک EPB است. اما این سامانه معایبی همچون هزینه بالا و تعمیر تواست افراد متخصص را دارد.

ثبت دیدگاه

لطفا جهت پاسخ دهی به دیدگاه خود از زبان فارسی استفاده نمایید.