چرا نباید به خودروهای خودران اطمینان کنیم؟
منتشر شده در ۰۶ مرداد ۱۴۰۱ ساعت ۱۷:۴۲
Self-Driving-1-730x400

بسیاری از علاقه‌مندان به جهان خودروهای گوناگون، وسایل نقلیه خودران را بخشی مهم و جدایی‌ناپذیر از صنعت حمل و نقل جهان در آینده‌ای نزدیک می‌دانند. اما ما دلایلی داریم که شما را در برابر خودروهای خودران محتاط می‌کنند!

به گزارش خودروم، حتماً گاهی اوقات در خیالات خود آرزو کردید که یک نیروی فرا انسانی به جای شما خودرو را از پارگینگ بسیار تنگ آن خارج کند یا در شرایط ترافیک، شخص دیگری رانندگی را برعهده گرفته و شما با خیال راحت استراحت کنید. ما اطمینان داریم که شما گاهی اوقات به گزاره‌های مزبور فکر می‌کنید و دقیقاً به همین علت صنعت خودروسازی جهان به سمت تحقیق و توسعه خودروهای خودران رفته است؛ چون هر شرکت موفقی می‌داند که جهت ایجاد حس وفاداری به برند و افزایش فروش محصولات خود باید نیازهای گوناگون مشتریان را برطرف کند. اما پس از گذشت مدت کوتاهی از معرفی سیستم‌های کمک پارک هوشمند و ساخت خودروهای سواری و تجاری خودران؛ بشر با خطرات بی‌سابقه‌ای مواجه شده و مشکلات فراوانی پیش‌روی صنعت حمل و نقل جهان قرار گرفته است.

برای درک بهتر خطر مزبور کمی به آمار منتشر شده از خودروسازان مختلف در ایالات متحده آمریکا توجه کنید. براساس آمار یاد شده در طول 11 ماه اخیر تصادف 392 خودرو با سیستم‌های کمک راننده نیمه خودکار به ثبت رسیده و محصولات تسلا نزدیک به 70 درصد رقم مزبور را شامل می‌شوند. بنابراین برخی می‌گویند که سیستم‌های رانندگی خودکار و نمونه‌های مشابه خطرناک هستند. اما واقعیت چیست و صنعت خودروسازی جهان با چه مشکلاتی روبرو است؟

رابطه خودروهای خودران و افزایش تعداد تصادفات جاده‌ای

بزرگترین مشکل پیش روی صنعت خودروسازی جهان را باید اطمینان بیش از حد برخی از رانندگان به سیستم‌های خودروان دانست. این یعنی برخی از رانندگان با اعتماد بیش از حد خود به سیستم رانندگی خودکار، حواس خود را پرت کرده و کنترل خودرو را به الگوریتم‌های هوش مصنوعی می‌سپارند که این عمل به شکل فزاینده‌ای خطر برخورد و سانحه رانندگی را افزایش می‌دهد. به همین دلیل هم خودروسازی مانند تسلا همواره برروی سیستم رانندگی خودکار و سایر امکانات کمک رانندگی کار کرده و این موضوع نشان دهنده وجود خطرات جدی این فناوری‌ها است. به همین خاطر هم اکثر مردم معتقد هستند که انسان عملکرد سریع‌تری نسبت به الگوریتم‌های هوش مصنوعی در مواجه با خطرات غیرقابل پیش بینی دارد. بنابراین چرا باید مسئولیت حفظ جان خود را به خودروهای خودران بسپاریم؟

آسیب‌پذیری خودروهای خودران در برابر حملات سایبری

قراردادن چیزی بسیار با ارزش مثل زندگی در دستان یک وسیله نقلیه خودران ایدۀ هوشمندانه‌ای به نظر نمی‌رسد و این منطقی است که شما در رابطه با اطلاعات شخصی و ارتباط با افراد گوناگون هم باید در نظر داشته باشید. نقص داده‌ها و حملات سایبری اخیراً به قدری افزایش یافته که هنگام دریافت ایمیل از بانک یا خواندن اخباری مبنی بر سرقت اطلاعات یا به خطر افتادن آنها دیگر تعجب نمی‌کنیم و متأسفانه با وجود این تجربیات تلخ و فراموش نشدنی؛ هنوز هم برخی از افزاد بدون در نظر گرفتن نکات امنیتی اطلاعات شخصی خود را در پلتفرم‌های گوناگون نگاه‌داری کرده و یا توسط خودروهای خودران و برنامه‌های اشتراکی آنها را حمل می‌کنند.

البته موضوع حمله‌های سایبری در رابطه با وسایل نقلیه خودران بسیار خطرناک‌تر است؛ چون نه تنها اطلاعات راننده سرقت می‌شوند، بلکه جان او هم در خطر قرار می‌گیرد. هکرها به راحتی می‌توانند از راه دور خودروی شما را در دست گرفته و به راحتی آن را کنترل کنند. این یعنی آنها به راحتی وسایل داخل خودرو را سرقت کرده و خودرو را تا بالای یک تپه می‌رانند! وضعیت بدتری هم ممکن است و شاید به راحتی هکرها کنترل خودروی شما در ترافیک را در دست گرفته و با خودروی شما تصادف کنند و آن وقت شما مسئول تصادف خواهید بود!

چندین مورد از هک خودروهای خودران گزارش شده است. در نمونه‌ای که به شکل برنامه‌ریزی شده و به منظور درک خطرات سیستم‌های هوشمند در برابر حملات سایبری صورت گرفت؛ هکرها یک جیپ گرند چروکی را با سرعت 112 کیلومتر هک کرده و به اطلاعات راننده و تصاویر کابین خودرو دسترسی پیدا کردند. حالا اگر چنین حادثه‌ای در شرایط واقعی رخ بدهد؛ شما برای مقابله با آن امادگی دارید؟

خودروهای خودروان؛ عامل افزایش ترافیک و آلودگی بیشتر!

می‌دانیم که اکنون گمان می‌کنید که شهر شما بسیار شلوغ و آلوده است؛ اما یک لحظه تصور کنید که همه مردم از خودروهای خودران استفاده می‌کنند. حتی کسانی که گواهینامه رانندگی ندارند و یا به دلیل مصرف مواد مخدر یا رانندگی بد از رانندگی کردن منع شده‌اند! در این شرایط تمام افراد بدون اینکه راننده باشند؛ یک خودرو را در اختیار داشته و این موضوع در نهایت منجر به حرکت میلیون‌ها خودروی خودران در جاده‌ها می‌شود و آلودگی هوا و ترافیک را بیشتر خواهد کرد.

در واقع تحقیقات دانشگاه آدلاید ثابت می‌کند که خودروهای بدون راننده به دلیل تغییر نگرش رانندگی؛ می‌توانند تراکم ترافیک را در دهه‌های آینده بیشتر کنند. براساس این تحقیقات، صاحبان وسایل نقلیه خودران تمایلی به استفاده از وسایل نقلیه عمومی یا اشتراکی ندارند. در عین حال براساس گزارش آژانس حفاظت از محیط زیست ایلات‌متحده آمریکا، متوسط مصرف سوخت یک وسیله نقلیه 10,6 لیتر در هر 100 کیلومتر بوده و یک راننده با خودروی خود در هر سال 18,507 کیلومتر رانندگی کرده و هر سال تقریباً 4.6 متریک تن دی اکسید کربن تولید می‌کند! حالا تصور کنید این مقدار در شرایطی که همه از خودروهای خودران استفاده کنند، به چه رقمی خواهد رسید؟!

ثبت دیدگاه

لطفا جهت پاسخ دهی به دیدگاه خود از زبان فارسی استفاده نمایید.