تانک کرار را بشناسید
مهاجم ایرانی منتشر شده در ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ ساعت ۱۲:۴۶
تانک کرار

تانک کرار جدیدترین و پیشرفته‌ترین خودروی نظامی نیروهای مسلح کشورمان است. در ادامه نگاهی به ویژگی‌ها و امکانات کاربردی این تانک می‌اندازیم.

به گزارش خودروم، تانک کرار یا مهاجم یکی از جدیدترین و پیشرفته‌ترین سلاح‌های مورد استفاده توسط نیروهای مسلح کشورمان است. این تاک را باید نمونه‌ای ارتقاء یافته از تانک T-72S ایرانی دانست. تعدادی از این تانک‌ها در زمان اتهاد جماهیر شوروی به ایران تحویل شد. در حال حاضر ایران حدود 480 تانک T-72S و حتی مدل قدیمی‌تر T-72M1 را در اختیار دارد. تمام تانک‌های مزبور قابلیت تجهیز و بروزآوری با استانداردهای جدید را دارند. نخستین بار در سال 2016 ویدیویی از تانک کرار منتشر شد. این تانک در سال 2017 به شکل عمومی به نمایش در آمد.

کرار به برجک جدید، زره‌های جدید، سیستم هدف‌گیری پیشرفته، کنترل آتش جدید و… است. تمام این ویژگی‌ها به شکل قابل توجهی توانایی‌های رزمی سری قدیمی T-72 را در زمینه‌های حفاظت، قدرت آتش و تحرک بهبود می‌بخشد. کرار از سال 2017 تولید می‌شود. با این حال مشخص نیست که صنایع دفاعی ایران چه تعداد از آن را تولید کرده و آیا نمونه‌های مزبور فقط به شکل آزمایشی تولید شده‌اند؟ در واقع احتمالاً نمونه‌های اولیه آزمایشی بوده و هنوز وارد مرحله تولید انبوه نشده‌ایم.

تانک کرار

احتمالاً روس‌ها در طرح توسعه کرار حضور داشته‌اند. این تانک شباهت‌های زیادی با T-90MS روسی داشته و برخی قطعات آن مشابه با نمونه مزبور است. بنابراین احتمالاً از قطعات T-90MS برای ساخت کرار استفاده می‌شود. با این حال کرار از نظر توان در حد و اندازه T-90MS نیست. همچنین نسبت به تانگ‌های مدرن غربی و چینی در وضعیتی پایاپای یا ضعف‌تر قرار دارد.

زره تانک کرار

کرار نسبت به T-72S سطح حفاظت بهتری دارد. در این تانک از یک برجک جدید استفاده می‌شود. مقدار زیادی از مهمات در درون برجک ذخیره خواهد شد. با این حال احتمالاً برجک فقط انبار مهمات بوده و از داخل تانک نمی‌توان به قسمت‌های زیاد آن دسترسی پیدا کرد. بدنه و برجک دارای کیت زرهی و انفجاری جدیدی هستند. از نظر ظاهری زره مزبور شبیه به زره Relikt نسل جدید روسی است. هر چند که به نظر می‌رسد زره ایرانی کمی متفاوت باشد.

تانک کرار

در هر صورت زره مزبور باید نسبت به زره ضد انفجار قدیمی Kontakt-1 موجود در تانک T-72S بهتر باشد. قسمت پایین بدنه نیز دارای پوشش حفاظتی است. بخش عقب و برج هم از زره قفسی استفاده می‌کنند. تانک کرار به سیستم حفاظت NBC و اطفاء حریق خودکار مجهز است.

تسلیحات تانک کرار

کرار به یک توپ 125 میلی‌متری مجهز است. با استفاده از آن امکان شلیک گلوله‌های APFSDS، HE و HE-FRAG وجود دارد. شعاع موثر آتش در صورت شلیک گلوله‌های APFSDS حدود 2 تا 3 کیلومتر خواهد بود. این سلاح قادر به شلیک موشک‌های هدایت شونده ضد تانک به روش شلیک مهمات معمولی است. شعاع موثر موشک‌های مزبور هم 4 تا 5 کیلومتر خواهد بود. بر روی لوله توپ پوششی فلزی وجود دارد. هدف از بکارگیری این پوشش مشخص نیست. اما احتمالاً برای تثبیت شلیک اسلحه در هنگام حرکت تانک کاربرد دارد.

تانک کرار

توپ 125 میلی‌متری مزبور دارای سامانه بارگیری خودکار است. این سسیتم احتمالاً نوعی ارتقاء یافته از سامانه بارگیری T-72S باشد. حداکثر سرعت شیلک 8 گلوله در دقیقه است. در صورت بارگیری دستی این رقم به 1 یا 2 گلوله می‌رسد. عملکرد سامانه بارگیری مزبور در تانک‌های روسی قابل قبول است. اما مهمات مستقیماً در محفظه خدمه ذخیره می‌شوند. احتمالاً در مجموع 22 گلوله در کرار آماده استفاده هستند. گلوله‌های ذخیره نیز در برجک قرار دارند. این کار برای جلوگیری از خطر انفجار انجام می‌شود. در مجموع 40 گلوله توپ به همراه موشک‌های هدایت شونده ضد تانک در دسترس است.

تانک کرار

در این تانک از یک ایستگاه تسلیحاتی کنترل از راه دور مجهز به مسلسل 12,7 میلی‌متری استفاده می‌شود. احتمالاً خبری از مسلسل کواکسیال نخواهد بود. کرار سامانه کنترل آتش و چند قابلیت جدید دیگر دارد. از جمله آنها باید به دید پانورما فرماندهی و دید توپچی جدید اشاره کرد. این سامانه‌ها احتمالاً توسط شرکت اسلوونیایی فوتونا ساخته می‌شوند. کرار دید اصلی تانک T-72S را دارد. سیستم کنترل آتش به وضوح نسبت به T-72S برتری بیشتری خواهد داشت. دید پانورامای فرماندهی نیز اکنون در اکثر تانک‌های غربی و جدیدترین تانک‌های چینی و روسی وجود دارد.

فناوری‌های کرار

کرار قادر به درگیری به شکل شکارچی و قاتل است. در این حالت فرمانده با بکارگیری دید پانوراما هدف را یافته و پس از انتخاب هدف، سلاح به شکل اتوماتیک بر روی آن قفل می‌شود. سپس توپچی ادامه روند هدف گیری و شلیک را کامل خواهد کرد. در این مدت نیز فرمانده به دنبال هدف بعدی می‌گردد. به این ترتیب اهداف سریع‌تر از تانک T-72S شناسایی و نابود می‌شوند. سامانه ناوبری GPS، شلیک دقیق با سرعت 40 کیلومتر در ساعت و قابلیت پنهان شدن از جستجوگرهای حرارتی از دیگر امکانات کرار هستند.

مشخصات فنی تانک کرار

تانک کرار

کرار دارای سه خدمه شامل فرمانده، توپچی و راننده است. با توجه به ویدیوهای موجود و محفظه قرارگیری موتور کرار، احتمالا از پیشرانه‌های ارتقاء یافته جدیدی برای این تانک استفاده می‌شود. کرار احتمالاً موتوری دیزلی با قدرت 1000 تا 1200 اسب بخار دارد. این موتورها نیز احتمالاً توسط روسیه تامین می‌شوند. هر چند که به گفته رسانه‌ها یک موتور 1300 اسب بخاری ملی نیز برای کرار در نظر گرفته‌اند. شنی‌های این تانک نیز شبیه به تانک روی M1 یا T90MS و آبرامز آمریکایی یا سر لئوپارد 2 آلمانی است. امکان نصب مخزن سوخت اضافی هم برای افزایش شعاع حرکتی وجود دارد.

کرار چه قدر قدرت دارد؟

احتمالاً این تانک به موتوری دیزلی با قدرت 1000 تا 1200 اسب بخار مجهز است. البته موتور ملی 1300 اسب بخاری هم برای این خودروی نظامی در نظر گرفته‌اند.

امکانات ویژه کرار چیست؟

سامانه ناوبری GPS، شلیک دقیق با سرعت 40 کیلومتر در ساعت و قابلیت پنهان شدن از جستجوگرهای حرارتی از دیگر امکانات کرار هستند.

ثبت دیدگاه

لطفا جهت پاسخ دهی به دیدگاه خود از زبان فارسی استفاده نمایید.