تفاوت رانا و رانا پلاس چیست؟
خواهر زادگان منتشر شده در ۲۱ دی ۱۴۰۱ ساعت ۱۰:۰۰
رانا

شاید برای شما این سوال ایجاد شده باشد که تفاوت رانا و رانا پلاس چیست و این دو خودرو چه ویزگی‌های متمایزی نسبت به یکدیگر دارند؟ در این متن به پرسش فوق پاسخ می‌دهیم.

به گزارش خودروم، هرگاه سخن از خودروی ملی در میان باشد؛ ناخداگاه ما به سمند فکر می‌کنیم. اما رانا به عنوان دومین خودروی ملی شناخته شده و تا همین یکسال پیش براساس پلتفرم پژو 206 صندوقدار تولید می‌شد. دلیل توقف رانا و تولید رانا پلاس این بود که ایران خودرو تصمیم گرفت کمی خلاقیت به خرج داده و خودروی یادشده را بروزآوری کند. لذا این سوال ایجاد می‌شود که اساساً تفاوت رانا و رانا پلاس چیست و رانا معمولی با رانا پلاس چه فرقی دارد؟ برای پاسخ به پرسش مزبور همراه خودروم باشید.

تفاوت رانا و رانا پلاس از نظر فنی

نسخه معمولی رانا به یک موتور TU5 با حجم 1587 سی سی مجهز است. این پیشرانه 105 اسب بخار قدرت دارد و گشتاور آن 142 نیوتن متر بوده و نیروی تولیدی را توسط گیربکسی 5 سرعته دستی به محور جلو منتقل می‌کند. حداکثر سرعت این خودرو 190 کیلومتر در ساعت بوده و شتاب صفر تا صد آن 11,6 ثانیه است. در این خودرو از فرمان هیدرولیک استفاده می‌شود و مصرف سوخت خارج از شهر و ترکیبی آن 5,69 تا 7,3 لیتر در هر 100 کیلومتر پیمایش است.

رانا پلاس

در رانا پلاس دقیقاً از موتور و مشخصات فنی ذکر شده برای رانا معمولی استفاده می‌شود و تنها مورد قابل ذکر را شاید عایق صداگیر موتور دانست! اما نسخه‌ای نسبتاً کم تیراژ از رانا پلاس با گیربکس شش سرعته دستی به تولید می‌رسد. نسخه یادشده از همان موتور TU5 بهره می‌برد؛ اما این پیشرانه کمی تقویت شده و ایران خودرو نام آن را TU5P گذاشته است. تقویت ایران خودرو موجب رسیدن قدرت به 113 اسب بخار و گشتاوری 144 نیوتن متری شده است. علاوه بر این در نسخه مجهز به جعبه دنده شش سرعته رانا پلاس به جای فرمان هیدرولیک از نمونه برقی استفاده می‌شود. در این نسخه شتاب صفر تا 100 به 11,2 ثانیه رسیده و مصرف سوخت خارج از شهر و ترکیبی به ترتیب 5,5 و 6,9 لیتر خواهد بود. جالب اینکه با وجود تقویت رانا پلاس مجهز به گیربکس 6 سرعته دستی؛ حداکثر سرعت همان 190 کیلومتر در ساعت خواهد بود. پس اگر به دنبال تفاوت رانا و رانا پلاس از نظر فنی هستید؛ باید توجه کنید که این دو هیچ تفاوت چشمگیری با یکدیگر ندارند! مگر بدنبال تعویض دنده راحت‌تر و مناسب‌تر باشید و به همین خاطر نسخه مجهز به گیربکس 6 سرعته دستی رانا پلاس را خریداری کنید.

تفاوت ظاهری رانا و رانا پلاس

رانا پلاس از نظر ظاهری نسبت به رانا معمولی تغییرات بسیار جزئی را تجربه کرده و این تغییر به حدی ناچیز است که حتی نمی‌توان آن را فیس لیفت کامل دانست. رانا پلاس به جلوپنجره جدید و کرومی، چراغ‌های جلوی جدید، چراغ‌های عقب جدید، زه و فلاپ‌های پلاستیکی همرنگ بدنه، رو دری‌های جدید، کنسول میانی یکپارچه، دستگیره‌های در همرنگ بدنه، فرمانی جدید و متفاوت نسبت به رانا معمولی، داشبورد جدید، سری صندلی عقب و… مجهز شده است. رانا مجهز به گیربکس 6 سرعته دستی به سقف شیشه‌ای تجهیز شده و وجه تمایز نسخه‌های متفاوت را پلاس را باید همین نکات دانست. استفاده از فیبرکربن مصنوعی و تزئیناتی از این دست را نیز می‌توان به عنوان تفاوت ظاهری برشمرد؛ اما در هر دو خودرو همچنان از سیستم تهویه دستی و همانند پژو 206 تیپ دو استفاده شده و این موضوع شاید شما را دل سرد کند.

تفاوت آپشن‌ رانا و رانا پلاس

از نظر آپشن و امکانات مرتبط به ایمنی رانا پلاس به سیستم ترمز ضد قفل، ترمز دیسکی جلو، ترمز کاسه‌ای عقب و کیسه هوای راننده و سرنشین جلو مجهز است. در رانا معمولی هم از همین امکانات در بحش ایمنی استفاده می‌شود؛ اما نسخه‌هایی از رانا با ترمز عقب دیسکی تولید شدند و ما فعلا چنین چیزی را در رانا پلاس نمی‌بینیم. از نظر امکانات رفاهی در رانا معمولی شاهد شیشه بالابر برقی درهای جلو و عقب، ایموبلایزر، رینگ‌های 14 اینچی فولادی، بازکن در صندوق عقب از داخل اتاق، صفحه نمایشگر روی داشبور، آینه‌های جانبی برقی، نمایشگر دمای محیط، سیستم روشنایی ترک خودرو، تهویه مطبوع دستی، سنسور دنده عقب و… هستیم.

در رانا پلاس تنها چیزهای متفاوتی که نسبت به نسخه معمولی دیده می‌شود؛ ایزوفیکس صندلی‌های عقب، کروز کنترل و دکمه‌های کنترلی سیستم پخش صوتی بر روی فرمان است! همچنین جلوآمپر جدید، دسته راهنما و برف پاکن‌های جدید نیز از دیگر نوآوری‌های ایران خودرو در این محصول است. وجه تمایز رانا پلاس مجهز به گیربکس 6 سرعته دستی نسبت به رانا پلاس هم آنتن کوسه‌ای و همان سقف شیشه‌ای مورد اشاره در بخش مرتبط به تفاوت‌های ظاهری است!

مشخصات فنی رانا معمولی چیست؟

نسخه معمولی رانا به یک موتور TU5 با حجم 1587 سی سی مجهز است. این پیشرانه 105 اسب بخار قدرت دارد و گشتاور آن 142 نیوتن متر بوده و نیروی تولیدی را توسط گیربکسی 5 سرعته دستی به محور جلو منتقل می‌کند.

مشخصات فنی رانا پلاس سقف شیشه ای چیست؟

نسخه یادشده از همان موتور TU5 بهره می‌برد؛ اما این پیشرانه کمی تقویت شده و ایران خودرو نام آن را TU5P گذاشته است. تقویت ایران خودرو موجب رسیدن قدرت به 113 اسب بخار و گشتاوری 144 نیوتن متری شده است. علاوه بر این در نسخه مجهز به جعبه دنده شش سرعته رانا پلاس به جای فرمان هیدرولیک از نمونه برقی استفاده می‌شود.

ثبت دیدگاه

لطفا جهت پاسخ دهی به دیدگاه خود از زبان فارسی استفاده نمایید.